+31 (06) 21 92 82 21‬ boeking@vakantiehuisyerseke.com

Vakantie in zeeland

Yerseke staat op de 🌎 kaart als Oester & Mossel paradijs! Je kunt in talloze restaurants / eetcafe’s en proeverijen zich te goed doen aan allerlei lekkernijen van de zee.

  • Neem een heerlijke duik in de Oosterschelde. Yerseke heeft haar eigen strand! Zeer kindvriendelijk zodat je onbezorgd de kinderen in het water kunt laten spelen. Je vind het Damse strandje aan het eind van de Damstraat richting Kapelle!
  • Je kunt onder leiding van een gids een excursie langs de oesterputten maken. Je vind een folder in ons appartement. Hier wordt alles verteld wat de historie van de zogenaamde ‘Oesterputten’ zijn.
  • Breng een bezoek aan de enige Mosselveiling ter wereld.

Voor Vogelaars

Vakantiehuis Yerseke is ook voor vogelaars een aanrader! Natuurgebied de Yerseke Moer is namelijk een paradijs voor vogel- spotters. Je vind hier o.a. een grote verscheidenheid aan ganzen, de roze grutto, grote groepen regenwulpen, kluten die in het voorjaar nestelen, kolonies kokmeeuwen- zilvermeeuwen- sternen. De lepelaars komen ieder jaar in grotere groepen foerageren in de Yerseke Moer.

  • Maak een tocht met een boot over de Oosterschelde om te zien waar de kweekgronden zijn van de mosselen, of met enig geluk zie je een op een van de zandplaten een zeehond heerlijk liggen luieren.
  • Er is in het centrum Kerkplein 14 de gelegenheid tot het huren van een fiets en/of een scooter bij bluegreenholiday. Tevens is hier het voormalig VVV servicepunt te vinden. Te bereiken op 0113 – 750711
  • Yerseke heeft in de Noordzandstraat een Chocolatier in ‘huis ‘ waar je heerlijke ambachtelijk gemaakte bonbons koopt, lekker ijs, en er tevens allerlei leuke cadeautjes of vakantiepresentjes kunt kopen.
  • Bij de vis- eterij ‘ Ambachtsheerlijkheid’ in de Noordzandstraat moet je zijn voor een portie kibbeling, een broodje verse haring of afhaal menu’s.
  • Naar Bakker Vroonland op het Kerkplein ga je voor een lekker belegd broodje. Tevens is er de mogelijkheid tot bestellen ( tel: 0113- 571494) of haal je brood s’ ochtends bij de Ambachtelijke bakker Bakkerij ‘De Gangmaker ‘iets verder om de hoek op Paardenmarkt 12.
  • In het centrum van Yerseke vind je het ‘ Oosterscheldemuseum’. Voor actuele openingstijden klik hier.

Mosseldag Yerseke!

Hét jaarlijks groots terugkerend evenement. In 2021 in een aangepaste vorm. In een samenwerking van Stichting Promotie Yerseke en Stichting Mosselfestival Yerseke zullen er activiteiten georganiseerd worden. Zie voor meer info op facebook pagina van Stichting Promotie Yerseke.De activiteiten vinden plaats op Donderdag 5 augustus, vrijdag 6 augustus en zaterdag 7 augustus. In Yerseke vind je een aantal restaurants ! Je vertoeft op steenworp afstand van onder andere één van de toprestaurants die Yerseke rijk is genaamd ’ De Oesterbeurs ‘ , iets verder doorlopen en hier bevind café restaurant ‘Het Anker’ waar u goed kunt eten en beschikt over een groot buiten terras. Al wandelend richting de haven passeer je Restaurant ‘De Vistro’ waar je ook fantastische visgerechten besteld ( reserveren is aan te raden). Verder zijn gelegen in de haven Vis- eterij ‘ De Viskeete’  en restaurant ‘ Het Kaaigat’ te vinden. De laatste genoemde heeft aan zowel de buiten alsmede de binnenzijde van de haven een ruim buitenterras.

Zuid -Beveland

Kunstroute Wemeldinge jaarlijks in juni een Kunstroute plaats. De kunstroute is erg leuk om met de fiets af te leggen. Je stopt bij een verscheidenheid aan huizen, schuurtjes en tuinen om kunst te bekijken. Je koopt hiervoor een ticket bij aankomst in Wemeldinge.Tijdens het fietsen even lekker een terrasje pakken om te genieten van een drankje en een hapje. Thais restaurant Thong Thai. Restaurant Thong Thai bevind zich tevens in Wemeldinge. telefonisch bestellen wordt aangeraden; 0031 113 626 454. adres: Prinses Julianastraat 30, 4424 AW Wemeldinge

Goes

Breng een bezoek aan de stad Goes met zijn pittoreske haven midden in het hart van de stad. Ga lekker op een van de gezellige terrasjes een drankje doen. Tevens heeft Goes heeft ook een bioscoop DaVinci. De bioscoop is bereikbaar aan het Da Vinciplein 2, 4462 GX Goes Tel bereikbaar op 0031- 113 223 233 Berkenhof Tropical Zoo en restaurant, tropicalzoo.nl in Kwadendamme is een attractie- en dierenpark voor jong en oud geweldig leuk om te bezoeken. Door een uit de hand gelopen hobby is tegenwoordig Tropical Zoo uitgegroeid tot zoveel meer dan alleen een prachtige vlindertuin. adres: Langeweegje 10A, 4434 NE Kwadendamme. tel bereikbaar 0031- 113 649 729

Walcheren

Bezoek Veere; Bewonder het prachtige stadhuis van Veere, maak een wandeling over de stadswallen, breng een bezoek aan het museum in de Schotse Huizen, wandel langs de sfeervolle jachthaven, je vindt er de authentieke Hoogaars zeilboten waar op woensdag en donderdagen zeiltochten mee gemaakt worden op het Veerse meer ( reserveren kan via 0031 118-501744) naar Veere met de auto: Het is goed bereikbaar met de auto. Gratis parkeren kun je tegenover Zorgcentrum Sandenburg aan de Veerseweg. Deltapark Neeltje Jans, Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder. Voor info bel je naar 0031- 111 655 655: Lees en beleef de Deltawerken Zeeland! Je vind hier alles over de wereldberoemde Deltawerken die ontstaan zijn na de watersnoodramp van 1953. Begeef je in het innerlijke van de Stormvloedkering en laat deze indrukken op je inwerken.

Breng een bezoek aan Aquapolis! Leer en zie alles over wat er zich in de Oosterschelde afspeelt en je neemt een rugzak vol herinneringen mee naar ‘huis’. Piratenpark Het Arsenaal , Arsenaalplein 7, 4381BL Vlissingen. Voor info bel je naar 0031- 118 415400 Neem plaats in de Scheepssimulator, leer de vissen die in de Noordzee leven kennen, ga Roggen aaien en duik de wereld van de Piraterij in! Domburg & strand Domburg heeft naast het heerlijke strand aan de Noordzee, ook gezellige en knusse Boutiques en er hangt een aangename vibe!

Haal een ijsje bij één van de talrijke ijssalons die Domburg rijk is. Voor fietsers is Domburg en omgeving een must! Zepeduinen Burgh Haamsted Er ligt een prachtige wandelroute op je te wachten. De zogenaamde ‘ rode’ wandelroute brengt je door een mooi duingebied waar je grote kans hebt damherten te kunnen spotten en het statige slot Haamstede waarvan de eerste woontoren dateert uit de 13e eeuw. De wandeling start bij Slot Haamstede aan Ring 2, 4328 AE Burgh- Haamstede. Bioscoop Cinecity Vlissingen Heb je een minder mooie dag om buiten een activiteit te plannen dan is een bezoek aan de cinema een prima alternatief.

De Zuiderburen België

Antwerpen shopping: Een absolute aanrader is een dagje shoppen in het schitterende en bourgondische Antwerpen! Vanuit Yerseke sta je met een ruim half uur rijden met de auto aan de Kaaien aan de Westerschelde. Antwerpen heeft prachtige oude pleinen en fijne winkelstraten met leuke boutiques waar je al slenterend iedere keer weer aangenaam verrast zult worden. Zeker ook een bezoek waard is het museum MAS Museum aan de stroom. Het museum is gesitueerd in een pakhuis in de wijk ‘ het Eilandje’. Iedere verdieping brengt een nieuw verhaal over de haven, Antwerpen en de wereld. Koop je tickets alvast online in een vast tijdsblok. adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen tel 0032 – 3233 3844 00 die voor meer info; visitantwerpen.be Antwerpen eten en drinken: Er is teveel om op te noemen. Kijk op de onderstaande site en zoek wat je leuk vind! Maar 1 tip; Belgische frieten! visitantwerpen.be/nl/eten-drinken.

Cinema Kinepolis Antwerpen: Kinepolis beschikt over 24 bioscoopzalen! Kinepolis Antwerpen bied een zeer uitgebreid programma aan films. Kinepolis is een volledig laserprojectie-bioscoop, wat betekent dat de beeldkwaliteit in iedere zaal superscherp is. Adres: Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen. Tel 0032 -03 544 36 00 Brugge en Gent op ruim een uur rijden bereikbaar voor een gezellige shopping dag. De goesting roept! Pak een Belgisch pintje op een van de vele terrasjes die Gent en Brugge rijk is, en geniet van de mooie en sfeervolle pleinen en historie van beide steden.